Διεπιστημονικό σεμινάριο της σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης
Η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών των Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει έναν εξωστρεφή κύκλο σεμιναρίων με τίτλο: «Η πανδημία από τη σκοπιά των Κοινωνικών Επιστημών», ο οποίος δεν απευθύνεται μόνο στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και στην ευρύτερη κρητική κοινωνία.
Η δεύτερη συνάντηση του θεματικού κύκλου με τίτλο: «Πηγές στρες, ψυχολογική δυσφορία, αναπαραστάσεις της πανδημίας και αυτοαποτελεσματικότητα κατά την πρώτη γενική απαγόρευση μετακινήσεων» θα διεξαχθεί την Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021, στις 20:00. Εισηγητής θα είναι ο Ευάγγελος Καραδήμας, Καθηγητής Κλινικής Ψυχολογίας της Υγείας, Τμήμα Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης, και σχολιαστής ο Άκης Γιοβαζολιάς, Αναπληρωτής Καθηγητής Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Για το Πρόγραμμα του Σεμιναρίου δείτε εδώ: http://www.soc.uoc.gr/el/page/13108/diepistimoniko-seminario-tis-sxolis-koinwnikwn-epistimwn
Η διαδικτυακή παρακολούθηση του Διεπιστημονικού Σεμιναρίου είναι δυνατή μέσω του συνδέσμου zoom: https://zoom.us/j/96890607119?pwd=c0tiNlpWQTdVNHFSVjg4OCt6bmhBdz09
Meeting ID: 968 9060 7119, Passcode: 328130
Η σελίδα του Σεμιναρίου στο Facebook είναι: www.shorturl.at/dgCDW
Η παρακολούθηση του Σεμιναρίου είναι δωρεάν.
Η Επιτροπή του Διεπιστημονικού Σεμιναρίου της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών:
Αλέξανδρος Κεσσόπουλος (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης)
Θεανώ Κοκκινάκη (Τμήμα Ψυχολογίας)
Βαγγέλης Νικολαϊδης (Τμήμα Οικονομικών Επιστημών)
Ελένη Φουρναράκη (Τμήμα Κοινωνιολογίας)
Έχω υπάρξει ασθενής στην κλινική του Παγνή, σε πολύ μικρή ηλικία, ανήλικη. Είχα σοβαρή κατάθλιψη και οι διάφορες φοιτήτριες ψυχολογίας με τις ρόμπες τους που περιφέρονταν και κάνανε τις όμορφες ήταν για μένα ψυχικό τραύμα. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί είναι πολύ σημαντικές δουλειές, αλλά να μην νομίζουν πως είναι και γιατροί. Καθένας να είναι στη θέση του. Και να μην ξεχνάμε ότι οι ανθρωπιστικές σπουδές του Ρεθύμνου είναι θεωρητικές, φιλολογικές.